Svet-Stranek.cz
I já se stále učím nové věci v kuchyni :-)
Cukroví a pečení které zvládne každý

Domácí chléb:I já se stále učím nové věci v kuchyni :-)

Domácí chléb

300ml vlažné vody
2 lžíce oleje
1 lžička cukru
200g hladké mouky
300g chlebové pšeničné mouky
1 balíček sušeného droždí
2 lžíce soli

můžeme přidat kmín, ořechy, různá semínka nebo bylinky.
Dáme v pořadí jak je psáno do pekárny, zapneme na program těsto. Když je hotovo dáme kynout do ošatky...
Zapneme troubu na 250℃ a vložíme dva plechy, necháme rozehřát. Na spodní plech nalijeme vodu, druhý vyndáme a překulíme na něj chléb a vložíme do trouby. Pečeme 10-15 minut. Po této době vyndáme plech s vodou a vyvětráme vlhko a troubu ztlumíme na 200℃ dopékáme asi dalších 30 minut. Bochník by měl znít dutě, pokud zaklepáme na jeho spodek. Necháme na mřížce vychladnout a pak skladujeme v zabalený v utěrce...
2015