Svet-Stranek.cz
I já se stále učím nové věci v kuchyni :-)
Cukroví a pečení které zvládne každý

Knedlík kynutý:I já se stále učím nové věci v kuchyni :-)

Knedlík kynutý

Dát do pekárny v tomto pořadí:

250 ml mléka
1 celé vejce
1/2 (cca 20g) čerstvého droždí nebo instantní 20g
1 lžička soli
500g hladké mouky

Nastavení pekárny: Program Těsto

Zhruba 10 minut před koncem kynutí si dáme do velkého hrnce vařit vodu.Mezitím si připravíme vál, na který si nasypeme trochu mouky a když je těsto hotové, přendáme ho z pekárny na vál. Rozdělíme těsto na 2 poloviny a z každé uděláme jednu šišku knedlíku. Vytvarované knedlíky necháme na válu odpočinout cca 10 minut než se voda v hrnci začne vařit. Jakmile voda vaří, vložíme do ní knedlíky.(JÁ DĚLÁM NAD PÁROU) To že jsou dobře vykynuté poznáme tak, že po vhození do vody knedlíky nepadnou ke dnu ale krásně plavou u hladiny.Knedlíky vaříme pod pokličkou 10 minut, pak je obrátíme a vaříme opět 10 minut pod pokličkou, tj. celkem 20 minut. Poté vyndáme z vody jeden knedlík, rychle ho propícháme na několika místech z obou stran vidličkou aby vyšla pára, nití odkrojíme na zkoušku patku knedlíku a pokud je knedlík i uvnitř pevný a nelepivý vyndáme ihned z vody i druhou šišku knedlíku. A opět i druhou propícháme vidličkou z obou stran.

Není vložena žádná fotografie.