Svet-Stranek.cz
I já se stále učím nové věci v kuchyni :-)
Cukroví a pečení které zvládne každý

Langoše:I já se stále učím nové věci v kuchyni :-)

Langoše

Suroviny:
42 g droždí, půl lžičky cukru,
400 ml mléka,
půl lžičky soli,
500 g hladké mouky.

Kvasnice rozdrobte do trochy vlažného mléka s cukrem a nechte je vyběhnout. Přidejte je k mouce, zbytku mléka, dosypte sůl a vypracujte hladké těsto. To nechte na teplém místě půl hodiny kynout. Na pomoučněném vále z těsta tvořte bochánky, a ty pak prsty roztahujte do tenké placky. Měly by být krásně pevné, toto těsto se netrhá. Hned jak máte hotovo, placku položte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran zhruba jeden a půl minuty. Tuk trochu vysajte papírovou utěrkou. Langoše podávejte s prolisovaným česnekem, sýrem a kečupem. -( nebo tak jak máte rádi..)

Není vložena žádná fotografie.