Svet-Stranek.cz
I já se stále učím nové věci v kuchyni :-)
Cukroví a pečení které zvládne každý

Punčový dort:I já se stále učím nové věci v kuchyni :-)

Punčový dort

Piškot:

½ kg vajec i se skořápkou, (8 vajec)
50 g. méně krystalového cukru než vajec, ( 450dkg)
30 g. méně hladké mouky než cukru (420 dkg)
½ prášku do pečiva,
1 dcl teplé vody,
1 dcl oleje,
zavařeninu,
2 silikonové formy – 1 dortová a 1 srnčí hřbet

Roztok na namáčení piškotu:

¾ l vody,
½ hrnku cukru,
½ dcl rumu,
1 punčové aroma,
červené potravinářské barvivo

Poleva:
šťávu z 1,5 citrónu,
moučkový cukr (cca 10 odměrek)
čokoládu na vaření,
ztužený tuk,
rum
pečící papír na kornoutek na zdobení


Vejce vyšleháme s cukrem a vodou, přidáme olej, mouku a prášek do pečiva. Formy vyplníme do ¾ a dáme do mikrovlnné trouby na 9 minut.

Upečený piškot rozřízneme napůl a obě půlky potřeme zavařeninou. Spodní díl vrátíme do formy a srnčí hřbet nakrájíme na proužky. Proužky namáčíme do roztoku a vkládáme na spodní díl do formy. Do roztoku přidáme barvivo, namáčíme zbylé proužky a vyplňujeme mezery, které nám vznikly. Přiklopíme vrchním dílem, zatížíme a necháme spojit.

Dort vyklopíme, potřeme citrónovou polevou, necháme zaschnout, potřeme čokoládovou polevou a zbytkem citronové polevy nakreslíme spirálu.