Svet-Stranek.cz
I já se stále učím nové věci v kuchyni :-)
Cukroví a pečení které zvládne každý

Pařížské rohlíčky:I já se stále učím nové věci v kuchyni :-)

Pařížské rohlíčky

Těsto na pařížské rohlíčky:
4 bílky
300 gramů cukru
150 gramů jemně mletých ořechů

Krém na pařížské rohlíčky:
1 vejce
40 gramů moučkového cukru
10 g kakaa
80 gramů másla

Na ozdobení:
čokoládová poleva

Bílky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do tuha. Přidáme mleté oříšky, odstavíme z ohně a necháme zchladnout. Troubu rozpálíme na 150 °C a vyložíme dva plechy pečicím papírem.
Vychladlým těstem naplníme cukrářský sáček a tvoříme rohlíčky – začátečníkům doporučuji spíše rovné, lépe se tvarují. Pařížské rohlíčky pečeme asi 20 minut – dokud nezačnou hnědnout.
Mezitím ušleháme kakaový krém. Moučkový cukr, kakao a vejce vyšlehejte ve vodní lázni na krém. Když trochu vychladne, vmíchejte do něj po částech změklé máslo. Dejte vychladit
Upečené pařížské rohlíčky rozložte na velký tác, vychladlý krém vložte do cukrářského sáčku a postříkejte rohlíčky rovnoměrnou vrstvou. Pak pařížské rohlíčky polévejte připravenou čokoládovou polevou. Až ztuhne, narovnejte je do uzavíratelné nádoby vyložené alobalem a uložte do lednice.
2015
2015
2015