Jahodové řezy:I já se stále učím nové věci v kuchyni :-)
Jahodové řezy
Těsto:
6 vajec
18 dkg cukru krupice
15 dkg polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
6 lžic oleje
Náplň:
500 ml rostlinné šlehačky
125 ml vlažné vody
100 g Zeesanu neutrál
cukr podle chuti
Jahody (asi ½ kg)
1 červené želé extra silné (Dr. Oetker)
½ vody
cukr podle návodu na pytlíku
Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku a prášek a ještě pár minut šleháme. Potom upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.
Ušleháme šlehačku, přisladíme podle chuti a přišleháme Zeesan rozmíchaný ve vodě. Hned naneseme na upečený piškot.
Náplň poklademe nakrájenými jahodami a zalijeme želatinou připravenou podle návodu. Necháme ztuhnout a pak případně dozdobíme.
Není vložena žádná fotografie.