Svet-Stranek.cz
I já se stále učím nové věci v kuchyni :-)
Cukroví a pečení které zvládne každý

Míša řezy:I já se stále učím nové věci v kuchyni :-)

Míša řezy

Těsto:
18 dkg cukru
6 vajec
12 dkg polohr. mouky
3 dkg kakaa
5 lžic oleje
1 prášek do pečiva
Náplň:
3 měkké tvarohy
1 změklé máslo
cukr podle chuti

Celá vejce ušlehám s cukrem do pěny, zašlehám olej a pak mouku s práškem do pečiva. Ještě chvíli šlehám.
Upeču na vymazaném a moukou vysypaném plechu.

Než vychladne, ušlehám máslo s cukrem, pak přidám tvaroh a ještě chvilku šlehám. Natřu na vychladlý piškot a dám do lednice na chvilku ztuhnout.

Ve vodní lázni rozpustím půlku másla a přidám do něj kakao a cukr tak, aby vznikla hustší poleva. Bohužel neřeknu poměr, přisypávám "přiměřeně" asi jako občas každá z nás. Je lepší dvakrát ochutnat, než jednou přesladit. Přiliju rum (opět "přiměřeně" podle chuti). Poleva se mi vždy srazí, protože rum je chladnější. Přidávám k ní pak po lžících vroucí vodu (asi 3 lžíce, může být víc) a míchám a míchám, dokud není poleva opět krásně hladká a lesklá.
Musí být dostatečně hustá, ale pořád tekoucí, aby se na řezy nemusela natírat nožem, ale jenom nalít na tvaroh a polít celý povrch pouhým nakloněním pekáče.
Tato poleva úplně neztuhne ani po vychlazení, jako čistá čokoláda a jde krásně krájet i na tak měkkém podkladu, jako je tvaroh. Navíc tím, že se nemusí natírat nožem, je krásně hladká a řezy vypadají upraveně.

Dozdobíme podle vlastní fantazie.

Není vložena žádná fotografie.