Svet-Stranek.cz
I já se stále učím nové věci v kuchyni :-)
Cukroví a pečení které zvládne každý

Odpalované věnečky:I já se stále učím nové věci v kuchyni :-)

Odpalované věnečky

Suroviny na těsto:
Do kastrolu- 1/4 litru vody,
100 g másla (hera, stela),
špetka soli,
200 g polohrubé mouky
(+ 5 vajíček- na zašlehání)

Postup:
Sypké suroviny svaříme s vodou v hladký knedlík. Vaříme tak 3-4 minuty. Necháme vychladnout a pak zvolna všleháme po jednom vajíčku.Musí vzniknout krásně hladké těsto. Cukrářským sáčkem s hvězdičkou stříkáme na plech věnečky.

Troubu rozehřejeme na 200°C.!! Vložíme plech s věnečky a pečeme
POZOR! BEZ OTEVŘENÍ TROUBY! 10minut, pak troubu snížíme na 150°C a dopékáme dalších 10 minut.
Věnečky správně upečené musí být krásně naskočení a zlatavé..
Upečené ještě teplé věnečky rozkrojíme.

Suroviny na krém:
1/4 l mléka
50 g hrubé mouky
špetku soli
3-4 lžíce moučkového cukru.
1 máslo

Postup:
Uvaříme si s mléka a mouky a špetky soli hustou kaši.
Jak se nám kaše uvaří, polovinou cukru na kaši posypeme a necháme při pokojové teplotě vychladnout.
Zbylý cukr zašleháme s 1 celým máslem. Nakonec přidáme vychladlou kaši a dobře krém vyšleháme.

Nastříkáme na spodní část věnečku.Přiklopíme horní částí.
Věnečky můžeme lehce zasněžit cukrem a nebo přestříkat čokoládou..

Není vložena žádná fotografie.